Share

snøhetta pavillion in norway

Share

via klaas van ommeren

 in Dorve, Norway, an architecture firm called Snøhetta has designed a 90 square meter observation pavilion located within the Dovrefjell-Sunndalsfjella national park (say that 5 times fast.)  the viewing station is not only a space to sit back and enjoy the breathtaking views, but this park is also home to wild reindeer herds.

image © klaas van ommeren

 

image © klaas van ommeren

 the structure was built to resemble ancient rock formations that have been slowly eroding over time by water.  the seating area faces south so that the sun can warm the space naturally. i can see how people might not be into this project because the structure is very big and in your face – a bench or other seating arrangements would have been suitable too.  but i have to say that it is a very beautifully designed structure and they do deserve credit for that!

image © klaas van ommeren

 

image © klaas van ommeren

 there are obviously perks to having a man-made structure in the middle of this beautiful landscape — it has a fireplace for when it gets cold…which it’s been known to do in Norway. why doesn’t someone just move in here? i would!

Comments

Add comment

E-mail is already registered on the site. Please use the Login form or enter another.

You entered an incorrect username or password

Sorry, you must be logged in to post a comment.