Share

the white book installation

Share

a team of twenty students from California Polytechnic State University, San Luis Obispo (Cal Poly) developed this incredible interactive sculpture to create a space where they can uniquely showcase each individual student’s research books.  the architecture students made this climb-able, woven structure out of 80,000 square feet of plastic sheeting.

the students chose plastic as the material so that the sculpture would be flexible, strong, cost-effective and reusable, once the installation has been taken down. they also wanted the nest to be comfortable enough for people to want to sit and read the books.

the construction was done in a way that can hold the weight of many people.  first, the plastic was sliced, “then loomed, woven, stapled, taped and tied by the collective in order to create a supportive surface in which gallery goers could rest and examine their architectural studies.” people hanging out in the sculpture and those on the ground below can all enjoy and participate.

all throughout the exhibition, each student’s book is on display for gallery goers to read.  the collaborative effort to build this installation took five days in total.

Images via DesignBoom & Studio 400

Comments

Add comment

E-mail is already registered on the site. Please use the Login form or enter another.

You entered an incorrect username or password

Sorry, you must be logged in to post a comment.